Smart home producten

smart home producten

De energietransitie waarin we ons bevinden, vraagt ons niet alleen om gebruik te maken van duurzame oplossingen, maar ook om slimmer met onze energie om te gaan. Bij Alius werken we met merken en producten die niet alleen een totaaloplossing bieden maar die ook overal het maximale uithalen.

SolarEdge

Bij Alius zijn we experts op het gebied van SolarEdge. SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van Smart Energy oplossingen, ook wel smart home oplossingen en smart home producten genoemd.

De smart energy toepassingen

De smart home producten van SolarEdge zijn ontworpen om automatisch overtollig PV-vermogen te gebruiken en daarbij het (eigen)verbruik van zonne-energie te verhogen. Dit betekent dat de elektriciteitskosten van de eindgebruikers verlaagd kunnen worden, ze kunnen profiteren van meer comfort en hun energie-onafhankelijkheid vergroot wordt. Dit wordt allemaal beheerd door slechts één product, de omvormer. Ook wel het brein achter het smart energy systeem. De omvormer regelt namelijk opslagbeheer, home automation en pv-productie. De smart energy producten zijn voorzien van draadloze communicatie met de omvormer en zijn geschikt voor een reeks aan smart home automation toepassingen.

Bij Alius bieden we de volgende smart home producten van SolarEdge aan:

Smart Energy meter met stroomspoelen

Voordat de smart energy producten worden aangeschaft, moet de eindgebruiker een Smart Energy meter met stroomspoelen plaatsen. Hiermee wordt inzicht verkregen in het verbruik van je zonne-energie, wat er aan het net terug geleverd wordt en hoeveel stroom (energie) er weer ingekocht wordt. Door dit goed inzichtelijk te hebben, weet de eindgebruiker op welke momenten de smart energy oplossingen het beste ingezet kunnen worden.

Smart energy management

Smart energy boilerregelaar

De smart energy boilerregelaar is een draadloze regelaar waarmee overtollige zonne-energie ingezet wordt voor warmwatervoorziening. Daarbij wordt gezorgd voor een zeer kosteneffectieve opslag van energie in een elektrische boiler.

Smart energy schakelaar en contactdoos

Met deze draadloze schakelaars kan op afstand worden geschakeld volgens een vooraf geprogrammeerd schema, maar ook gestuurd worden door de omvormer voor maximaal eigen energieverbruik. Denk hierbij aan huishoudelijke apparaten maar ook aan bijvoorbeeld zwembadpompen, verlichting en ventilatoren.

Smart energy relais

Met de smart energy relais hebben eindgebruikers de mogelijkheid om grote apparaten aan te sturen met behulp van een externe besturingsinterface.

Let er bij alle smart energy oplossingen op dat als er te weinig PV-productie is, er energie ingekocht wordt via het net. Bijvoorbeeld als een apparaat aan is gezet en er geen of onvoldoende zon is.

ZigBee plug-in

Om bovenstaande smart energy oplossingen te bedienen, is er een smart energy ZigBee plug-in nodig.

Voordelen van smart energy producten

Het eerste voordeel van de smart energy producten is dat ze geautomatiseerd zijn. Daarnaast hebben woningeigenaren de mogelijkheid om verschillende oplossingen te kiezen en een systeem te installeren dat het best op hun huidige en toekomstige energiebehoeften aansluit ten behoeve van maximaal eigen verbruik.

Niet te vergeten zijn de apparaten ook zeer gebruiksvriendelijk. De systeemprestaties zijn namelijk te beheren en de apparaten zijn op afstand te regelen door een eenvoudige interface.

Monitoren

We willen graag alles monitoren. Eindgebruikers kunnen daarom met behulp van de SolarEdge mobiele monitoring app de huishoudelijke apparaten eenvoudig bedienen en kunnen altijd systeemprestaties bekijken waar en wanneer ze dat willen. Je hebt de keuze om apparaten handmatig of automatisch in- en uit te schakelen. Daarbij verzekert het maximaal gebruik van beschikbare PV-energie

MySolarEdge app

Met de mySolarEdge app is het voor eindgebruikers heel gemakkelijk om inzicht in het verbruik van zonne-energie te verkrijgen. Maar ook is er te zien wat er terug geleverd wordt aan het net en hoeveel stroom er weer ingekocht wordt. Eindgebruikers zien standaard alleen de opwekking in deze smart home app. Om de terug levering en de inkoop te kunnen zien moet men stroomspoelen en een energymeter aanschaffen.

StorEdge

Dankzij de SolarEdge StorEdge oplossing is het mogelijk om huiseigenaren of bedrijven energie-onafhankelijker te maken. Gebruik de StorEdge oplossing in combinatie met een van de Smart Energy Management oplossingen van SolarEdge voor een optimaal gebruik van de opgewekte zonne-energie.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

info@alius.nl
Contact

Wordt klant en profiteer van vele voordelen