Klimaatconcepten

klimaatconcepten

Alius is dé specialist in duurzame klimaatbeheersing. Met onze klimaatconcepten zorgen wij voor energiebesparing, warmteterugwinning en een optimaal binnenklimaat op de werkvloer. Dankzij de ImpAero, onze klimaatunit dalen de energie kosten en wordt de CO2 uitstoot vermindert. Of het nu een hete zomer is of een koude winter, met behulp van ons klimaatconcepten zit je er het hele jaar comfortabel bij.

Onze klimaatoplossingen zijn geschikt voor

  • De industriële sector
  • Insectenkwekers
  • De agrarische sector

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Een wereld voor positieve energie. Dat is waar we bij Alius warm voor draaien. Onze klimaatconcepten zijn daar een onderdeel van, omdat energie besparen voor energie opwekken komt. Alles wat we besparen dient ook niet meer opgewekt te worden. Vandaar dat energiebesparende klimaatconcepten helemaal binnen de doelstellingen van Alius passen.

Wij helpen

Waarom willen we je helpen?

Als er ergens veel energie te besparen is, dan is het in de industriële en agrarische sectoren. Hierbij moet vaak veel geventileerd worden vanwege vervuiling in de processen. Maar tegelijkertijd is het binnenklimaat van essentieel belang als het gaat om productie. Of het nu een binnenklimaat voor mensen, dieren, planten of machines betreft. Door een goed klimaatconcept snijdt het mes aan twee kanten; jij hebt grip op jouw binnenklimaat en kunt dit naar het optimum sturen én je bespaart kosten, energie en CO2 uitstoot.

Hoe doen we dat voor jou?

Hoe doen we dat voor jou?

Allereerst door jouw uitdaging te begrijpen en na te gaan wat belangrijk is voor jouw proces, mensen, dieren of machines. Door hier diep op in te gaan hebben we ondertussen veel diepgaande ervaring in verschillende sectoren en processen. En daarmee kunnen we snel en gericht de best passende oplossing voor jouw vraagstuk vinden. Iedere sector en zelfs ieder bedrijf kent zijn unieke toepassing van een optimaal binnenklimaat. Daarom is een klimaatoplossing van Alius altijd specifiek voor jou ontworpen. Dit betekent echter niet dat je dit zult merken in de kosten. Er wordt namelijk altijd gebruik gemaakt van een aantal belangrijke speerpunten van ieder klimaatconcept.

Schone en geconditioneerde lucht toebrengen dáár waar het hoort
Lucht energiezuinig conditioneren door een super-efficiënte klimaatunit
Gehele klimaatcontrole door Alius ontwikkelde slimme software

Duurzaam

Wat maakt het zo duurzaam?

Alles wat we tegenwoordig kennen heeft wel het predicaat ‘duurzaam’. Maar toch denken we dat we de oplossingen van Alius werkelijk duurzaam mogen noemen. Alles wat we binnen Alius doen wordt immers verbonden doordat het moet bijdragen aan een duurzamere wereld, onze klimaatoplossingen dus zeker ook. Deze zijn duurzaam doordat we met onze eigen klimaatunit werken, de ImpAero. Dit is de bron van ieder specifiek klimaatconcept welke voor een toepassing wordt ontworpen. En deze is duurzaam om verschillende redenen;

Energiezuinige luchtbeweging
Warmteterugwinning
Gratis koelen
Energiezuinig verwarmen en koelen
Slimme regeling

De ImpAero

De ImpAero

Deze energie-efficiënte klimaatunit ImpAero hebben we zelf ontwikkeld. Deze is robuust, onderhoudsvriendelijk en zeer geschikt voor vervuilde luchtstromen. Door de geïsoleerde behuizing is de ImpAero eenvoudig buiten te plaatsen zonder verlies van warmte. Daarnaast kan er altijd aan de gestelde eisen en normen voldaan worden, omdat door de modulaire opzet van de klimaatunit altijd filters, verwarmingselementen en geluidsdempers na geplaatst kunnen worden. Het materiaal van de kanalen is opgebouwd uit Polypropyleen. Dit materiaal heeft de eigenschap dat het in het productieproces van een zeer dunne wand gemaakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat de overdracht van energie nagenoeg gelijk is aan aluminium. Voordelen van Polypropyleen zijn een lage kostprijs en het is zeer geschikt tegen zuren. De ImpAero heeft een hoog rendement en een relatief laag energieverbruik. Enige kenmerken van de klimaatunit zijn:

Robuust
Onderhoudsvriendelijk
Eenvoud

Industriële sector

Industriële sector

Een gezond binnenklimaat zorgt voor betere prestaties. In de industrie biedt de ImpAero een duurzame oplossing voor energiereductie en ventilatie. In productiehallen waar veel lasrook ontstaat zorgt de ImpAero voor een verbeterd binnenklimaat door het afvoeren van de lasdampen en het inblazen van schone, frisse lucht. In de winter hoeven hierdoor geen ramen en deuren meer opengezet te worden, wat slecht is voor de portemonnee, binnenklimaat en milieu. Niet alleen een optimale ventilatie dus, maar de ImpAero zorgt door warmteterugwinning voor een aanzienlijke energiebesparing en is eveneens voorzien van naverwarming en koelmodule. Zo ontstaat een totale klimaatoplossing.

Insectenkwekerij

Insectenkwekerij

Voor insectenkwekerijen is een constante temperatuur en luchtvochtigheid een must. Met onze klimaatconcepten is het mogelijk om gedurende het hele jaar dezelfde klimaatomstandigheden te creëren en te controleren. Samen met jou ontwerpen we het meest ideale systeem voor jouw situatie.

Agrarische sector

Agrarische sector

De ImpAero vindt zijn oorsprong in de pluimveesector met als groot succes het verminderen van de verwarmingskosten met minimaal 50%. Daarnaast heeft de unit ook een positieve invulling m.b.t. ammoniak uitstoot en fijnstof reductie. In 2013 is de eerste ImpAero unit geplaatst op een varkensbedrijf. De eerste ervaringen toonden een perfect klimaat, wat resulteerde in verlaging van de uitval en verwarmingskosten en verhoging van de groei. Daarnaast is er in 2012 gestart met het gebruik van de ImpAero op drooginstallaties. Door het robuuste ontwerp van de ImpAero, is deze zeer geschikt om de warmte uit de vervuilde luchtstroom te halen en daarmee de verse buitenlucht opnieuw op te warmen.

Partner worden

Partner voor installateurs

Steeds meer bedrijven zien het nut van verduurzamen en voeren dit ook door in de onderneming. Dat biedt kansen voor jou als installateur! Van warmteterugwinning, koelen tot het installeren van totale klimaatsystemen. Met de ImpAero klimaatunit biedt jij de gewenste oplossing. Grotere projecten voeren wij uit in samenwerking met partner installateurs. Samen met hen bieden wij duurzame en rendabele oplossingen in de agrarische sector, industrie en insectenkwekerij door gebruik van duurzame en innovatieve klimaattechniek. Voordelen Als partner van Alius kies je niet alleen voor een bedrijf met expertise, maar ook service verlenen is voor ons van groot belang. Gedurende het hele project kun je op onze deskundigheid en service rekenen. Van design, offertefase tot en met installatie. Wij engineeren het hele ontwerp voor jou en ondersteunen tijdens de installatie. Maar onze samenwerking stopt niet bij het beëindigen van het project. Wij gaan voor duurzame samenwerking. Meer weten over de kansen die de klimaattechniek en de klimaatconcepten van Alius bieden? Service support Heb je vragen tijdens het installeren, zijn er onvoorziene omstandigheden die snel om een oplossing vragen of heb je hulp nodig bij service en onderhoud? Voor technische vragen en trouble shouting is ons service team 24/7 bereikbaar via 0497-556 866.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

info@alius.nl
SERVICE AFDELINGzonnepanelen nederland

Kijk op 'Mijn Alius' en ontdek het gemak